Nou Acord per a les Vies Ràpides del Gran París

París
2018

El Nou Acord per a les Vies Ràpides, contempla una altra lectura i denominació de la trama viària de la regió parisenca i expressar millor aquesta nova jerarquia de les línies, dels llocs i dels vincles que fan la força del projecte. És una picada d'ull a la història, i una invitació a descobrir la metròpoli més alta. Així, els Grands Boulevards esdevenen els « boulevards des places », el cinturó dels Fermiers generals esdevé el « bulevard des gares », el bulevard perifèric esdevé el « gran bulevard ».

Al llarg de les vies de la xarxa New Deal, sobre les quals circulen transbordadors i vehicles autònoms d'alta capacitat, es troba també una jerarquia que correspon a les diferents situacions. Els «relés», articulats als «places metropolitanes», són les noves capil·laritats de la xarxa; les « places centrals», que acullen hubs intermodals, són els nous grans barris del GPE i de les estacions New Deal.

Promotor: Forum Métropolitain du Grand Paris / Equip Redactor: JORNETLLOPPASTOR / Seura architectes Col·laboradors: Anna Zahonero, Marina Cervera / Leonard + Ingérop / Carlo Ratti